μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κινητό διερμηνέας

Εσείς μιλάτε κι αυτό μεταφράζει αυτόματα


Το μέλλον είναι εδώ. Τα «έξυπνα» κινητά της Google, που τρέχουν το λειτουργικό λογισμικό σύστημα Android, σε λίγο καιρό θα παρέχουν στους χρήστες τους μία εντυπωσιακή δυνατότητα: οι χρήστες θα μιλούν και το κινητό θα μεταφράζει αυτόματα, σε πραγματικό χρόνο, τα λόγια στη γλώσσα του αλλοδαπού συνομιλητή. Το αντίστροφο θα συμβαίνει κι όταν ο συνομιλητής ξεκινά να μιλάει. Ο χρήστης θα ακούει
αυτόματα τη μετάφραση στο αυτί του!

Πρόκειται για ένα πειραματικό λογισμικό, που θα βελτιωθεί στην πορεία του χρόνου και αποτελεί μετεξέλιξη της μεταφραστικής δυνατότητας (Google Translate), την οποία η εταιρεία είχε προσθέσει στα κινητά Android πριν ένα χρόνο περίπου.

Το νέο λογισμικό επιτρέπει στη συσκευή -αφού ο χρήστης πιέσει το πλήκτρο του μικροφώνου- να μεταφράζει «φωναχτά» τη συνομιλία δύο ανθρώπων. Προς το παρόν, το Google Translate μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο μόνο μεταξύ αγγλικών και ισπανικών, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες γλώσσες στο μέλλον.

Βέβαια, διάφοροι παράγοντες, όπως η ιδιαίτερη χροιά των διαλέκτων, οι ποικίλοι θόρυβοι στο υπόβαθρο του περιβάλλοντος και η πολύ γρήγορη ομιλία κάποιου χρήστη, μπορεί να «μπερδέψουν» το λογισμικό, οπότε η μετάφραση να… απέχει από την πραγματικότητα.

Χρήστες από τουλάχιστον 150 χώρες ήδη χρησιμοποιούν την παλαιότερη δυνατότητα Translate των συσκευών Android, που υποστηρίζει 53 γλώσσες για μετάφραση κειμένου, καθώς επίσης αναγνώριση φωνής σε 15 διαφορετικές γλώσσες.

πηγη: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...