μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κερδίστε 2,5 χρόνια ζωής

Πως μπορούμε να κερδίσουμε ακόμη 2,5 χρόνια από τη ζωή μας. Η απάντηση λένε οι επιστήμονες είναι απλή.

Διώξτε το στρες! Απλό είναι να το λες όμως δύσκολο να το καταφέρεις.
 
Οι έρευνες δείχνουν ότι ο μέσος άνθρωπος στρεσάρεται κατά μέσο όρο επτά φορές την ημέρα, επί τουλάχιστον οκτώ λεπτά τη φορά. Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι τα χρήματα- ή μάλλον η έλλειψή τους- και ακολουθεί το άγχος μήπως βάλουμε βάρος ή αρρωστήσουμε αλλά και το πολύ απλούστερο, μήπως βγήκαμε από το σπίτι και ξεχάσαμε να κλειδώσουμε ή αφήσαμε το μάτι της κουζίνας ανοιχτό.
 
Πρόσφατη έρευνα ανάμεσα σε 3.000 Βρετανούς έδειξε ότι όλοι ανησυχούν επί λίγο λιγότερο από μία ώρα την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι το στρες «τρώει» 2,3 χρόνια της ζωής κάθε ενηλίκου ώσπου να φθάσει στην ηλικία των 60,5 ετών. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη Βρετανία προκαλεί άλλη μια ανησυχία στους Βρετανούς: ο ένας στους τρεις δεν μπορεί να ηρεμήσει στη σκέψη ότι ενδεχομένως θα χαλάσει ο καυστήρας του αφήνοντάς τον χωρίς θέρμανση. Εξίσου εποχιακή είναι και η ανησυχία που εξέφρασαν μερικοί μήπως το αυτοκίνητό τους γλιστρήσει στο παγωμένο οδόστρωμα.

Τα χρηματικά προβλήματα είναι εκείνα που μας κατατρώνε. Στη λίστα με τις ανησυχίες των Βρετανών, το κόστος ζωής έρχεται πρώτο ενώ δεύτερη η έλλειψη χρημάτων. Ακολουθούν οι ασθένειες, η προσωπική υγεία, η αδυναμία να πληρωθεί ένας λογαριασμός, το κλείδωμα του σπιτιού, η ύπαρξη οικονομιών στην τράπεζα για τυχόν δύσκολες ημέρες, το πάχος, η δαπάνη υπερβολικά πολλών χρημάτων σε ψώνια και, στον αριθμό 10, η ανησυχία μήπως στενοχωρήσαμε κάποιον.
 
Αλλες ανησυχίες που μας απασχολούν είναι μήπως παχύνουν τα οπίσθιά μας ή γκριζάρουν τα μαλλιά μας, πώς θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το σπίτι καθαρό, οι τιμές των ακινήτων, τα χρήματα που τελειώνουν πριν από την καταβολή του επόμενου μισθού.
 
Οι στενά δεμένες οικογένειες προκαλούν πρόσθετες ανησυχίες στα μέλη τους- συχνά αφορούν την υγεία ηλικιωμένων συγγενών και την απόδοση των παιδιών στα μαθήματα. Πολλοί στρεσάρονται στη σκέψη ότι θα τους παρατήσει ο σύντροφός τους ενώ άλλοι για την εμφάνιση ρυτίδων, την κατανάλωση πολύ αλκοόλ και την καθυστερημένη άφιξη στη δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...