μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οκτώ βήματα για περισσότερη ενέργεια


Καθημερινά, κάθε στιγμή χρειαζόμαστε ενέργεια για να ζούμε, να αναπνέουμε, να περπατάμε, να διαβάζουμε ακόμα και να κοιμόμαστε.

Μερικές φορές, χωρίς να έχει σημασία τι κάνουμε, νιώθουμε ένα αίσθημα κόπωσης και δυσκινησίας. Εάν έχετε κάποιο λόγο να ανησυχείτε επισκεφτείτε τον προσωπικό σας γιατρό, αλλιώς ακολουθείστε μερικές συμβουλές και εφαρμόστε τη δική σας στρατηγική που θα σας δώσει
ώθηση και μεγαλύτερη ενέργεια:

-Να κοιμάστε αρκετά: Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται 7-8 ώρες ύπνου για να αναλάβουν μετά από μια κουραστική μέρα δουλειάς και δραστηριοτήτων.

-Πίνετε άφθονο νερό: Η αφυδάτωση μας κουράζει και μας κάνει περισσότερο ευερέθιστους με πολλούς πονοκεφάλους. Το πόσιμο νερό είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κρατήσετε την ενέργειά σας. Το νερό είναι το φυσικό σας ‘ντοπάρισμα’.

-Γυμναστείτε: Η φυσική άσκηση βοηθά το αίμα να κυκλοφορήσει, ανακουφίζει από το στρες και βελτιώνει τη διάθεσή σας. Το περπάτημα, το κολύμπι, το ποδήλατο κ.λ.π θα βελτιώσουν την αντοχή σας και θα δυναμώσουν την καρδιά σας. Εάν προσθέσετε και μερικές ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης μαζί με διατατικές ασκήσεις ή γιόγκα τότε το προπονητικό σας πρόγραμμα θα είναι πλέον ολοκληρωμένο. Κάντε το 2-3 φορές την εβδομάδα… αρκούν.

- Τρώτε πολλά και μικρά γεύματα:
για να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειας καθ΄ όλη την ημέρα, χρειάζεστε πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και δείπνο. Στο γραφείο σας έχετε μόνο υγιεινά σνακ: φρούτα, φυσικούς χυμούς, γιαούρτι, ή ένα κουλουράκι ολικής άλεσης.

-Μη βασίζεστε στην καφεΐνη: Είναι δελεαστικό ένα φλιτζάνι καφέ, όταν είστε κουρασμένοι, αλλά προσοχή στις επιδράσεις της καφεΐνης στο σώμα σας. Η καφεΐνη θα σας δώσει μια γρήγορη ώθηση ενέργειας, αλλά λίγο αργότερα θα αισθάνεστε ακόμα πιο κουρασμένοι από πριν.

-Μην καπνίζετε: Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι καπνιστές έχουν συνήθως μικρότερη ενέργεια από τους μη καπνιστές. Για παράδειγμα, ο οργανισμός πρέπει να συνδυάζει τη γλυκόζη με το οξυγόνο για να παράγει ενέργεια, αλλά το μονοξείδιο του άνθρακα του καπνού του τσιγάρου μειώνει την ποσότητα του οξυγόνου στον οργανισμό. Το αποτέλεσμα; Είστε περισσότερο κουρασμένοι…!

-Αξιολογήστε τον τρόπο ζωής σας: Μελέτες δείχνουν ότι το 50-80% των περιπτώσεων κούρασης οφείλονται κυρίως σε ψυχολογικούς παράγοντες. Μπορεί να είναι χρήσιμο να αναζητήσετε επαγγελματικές συμβουλές για την καριέρα ή τα επαγγελματικά σας ζητήματα, την οικογένεια, ή για κάτι που σας ρίχνει τη διάθεση...

-Διασκεδάστε : Το γέλιο είναι ένας από τους καλύτερους ενισχυτές της ενέργειας!


Πηγή: iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...