μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μέλι και μεθυσι...

Βρετανοί επιστήμονες της Βασιλικής Εταιρείας Χημικών συνιστούν πως το μέλι ως ιδανικό αντίδοτο στον πονοκέφαλο και την αδιαθεσία, που πολλοί αισθάνονται μετά από την κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά τις ημέρες των εορτών.

Σύμφωνα με την βρετανική «Telegraph», οι χημικοί ισχυρίζονται πως το μέλι, που είναι και φυσικό γλυκαντικό, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο
για να αντιμετωπίσει το σώμα τις τοξικές συνέπειες της κατανάλωσης αλκοόλ.

Η φρουκτόζη που περιέχεται στο μέλι, βοηθά τον οργανισμό να διασπάσει το αλκοόλ που κυκλοφορεί στο αίμα.

Ο βασικός λόγος που οι άνθρωποι συχνά μετά τη μέθη νιώθουν έτσι είναι επειδή το αλκοόλ διασπάται σε ακεταλδεϋδη, η οποία είναι μια ουσία τοξική για το σώμα.

Η ακεταλδεϋδη, στη συνέχεια, μετατρέπεται, με την χρήση φρουκτόζης, σε οξικό οξύ, που με τη σειρά του «καίγεται» κατά τη διάρκεια της φυσικής διαδικασίας του μεταβολισμού, με συνέπεια από την καύση να παράγεται διοξείδιο του άνθρακα που «εκπνέεται» από το σώμα.

Μάλιστα, αν κανείς φάει το μελί με ψωμί (π.χ. τοστ), τότε προσθέτει κάλιο και νάτριο στον οργανισμό του, οπότε βοηθά περαιτέρω το σώμα του να τα βγάλει πέρα με το αλκοόλ.

Μεταξύ άλλων, συνίσταται να πιει κανείς ένα ποτήρι γάλα πριν πιει αλκοόλ και ακόμα να φροντίζει να πίνει «καθαρά» αλκοολούχα ποτά και περιστασιακά να τα ανακατεύει με αναψυκτικό. Το γάλα επιβραδύνει την απορρόφηση του αλκοόλ, με συνέπεια να παράγεται λιγότερη τοξική ακεταλδεΰδη στο σώμα.

Από την άλλη, το αλκοόλ αυξάνει την απώλεια νερού από τον οργανισμό, εξ ου και η τάση να πηγαίνει κανείς συχνά στην τουαλέτα, όταν πίνει πολύ. Η αφυδάτωση επιδεινώνει το μεθύσι και κάνει τα κατάλοιπά του πιο οδυνηρά και χρονοβόρα. Η κατανάλωση νερού και αναψυκτικών πέρα από το αλκοόλ βοηθά εν προκειμένω.


πηγη:zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...